CINEMA PER LA DIVERSITAT

IV CICLE DE CINEMA PER LA PARTICIPACIÓ

El passat dimecres va concloure el IV Cicle de Cinema per la Participació, on s’han projectat dues pel·lícules: La familia Bélier i 100 metros, organitzat per la Taula d’Entitats en col·laboració amb l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

La finalitat d’aquest cicle és poder reflexionar sobre la diversitat funcional i intercanviar idees per sensibilitzar a tothom sobre la vida de les persones amb discapacitat.

En aquest quarta edició s’ha comptat amb la presència en la primera sessió del músic andorrà i invident Toni Fernández, procedent del Taller de Músics. La família Bélier explica la història d’una família de quatre membres on tots són sord-muts excepte la filla adolescent, que es troba en una situació vital que ha decidir entre quedar-se ajudant a la granja familiar o marxar a estudiar cant a París aprofitant el seu do natural.

En el posterior debat en Toni va compartir la seva experiència de venir sol amb la guitarra a l’esquena a Barcelona, perseguint el seu somni de convertir-se en músic amb la dificultat no tan sols de ser una ciutat desconeguda, sinó de ser invident.

DSC00106

Per altra banda, en la segona sessió es va comptar amb la presència del director de 100 metros, en Marcel Barrena. La històra, basada en fets reals i protagonitzada per Dani Rovira, Karra Elejalde i Alexandra Jiménez,  tracta d’un home en ple èxit professional, pare d’un fill i un segon a punt d’arribar, que li diagnostiquen esclerosis múltiple i decideix participar en un triatló Iron Man.

DSC00124

En el debat posterior en Marcel Barrena va explicar el procés de rodatge i producció de la pel·lícula, va respondre les preguntes dels assistents i va detallar com va ser l’adaptació de la història real.

Vam tenir el plaer de poder parlar amb el Marcel Barrena, que gustosament ens va atendre, com podeu veure a continuació:

https://youtu.be/k6xXJkKvyYY

Tot seguit us deixem també l’opinió d’alguns assistents al cicle:

https://www.youtube.com/watch?v=LQeNN3nxnKg

https://www.youtube.com/watch?v=ZGm0oxXytS4

L’esdeveniment també va ser cobert informativament pel diari digital del tercer sector de Catalunya Social.cat. Podeu consultar el seu article a continuació:

http://www.social.cat/noticia/6721/clou-amb-exit-la-quarta-edicio-del-cicle-de-cinema-per-a-la-participacio

Per acabar, volem agrair a totes les persones que van venir, a l’organització de la Taula d’Entitats, al Centre Cultural de Can Fabra i als ponents, i animar-vos a venir l’any vinent i fer cada cop més gran aquest esdeveniment.

Deixa un comentari